• Assessment

Talentenanalyse


Talenten scherper in beeld brengen

Een Talentenanalyse geeft je meer inzicht in jezelf en is een passende oplossing als je:

 • jouw talenten, drijfveren en ontwikkelpunten scherper in beeld wilt krijgen
 • een gerichte keuze wilt maken in studie, beroep, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling
 • inzicht wilt in de drijfveren en talenten van de mensen in je team zodat je meer uit je team kunt halen

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Het daadwerkelijke gedrag van mensen kent drie grote invloedsfactoren: drijfveren (behoeften) en talenten; competenties en cognitieve capaciteiten en omgeving. Als je inzicht hebt in je drijfveren en talenten, kun je meer vanuit je persoonlijke behoeften en kracht werken en jezelf beter ontwikkelen.

Resultaten

Als je weet wat je drijft en je je talenten kent, kun je gericht dat deel van jezelf ontwikkelen waar je energie van krijgt. Hiermee voorkom je dat je met veel inspanning, energie en ook frustratie aan de slag gaat met iets wat je naar alle waarschijnlijkheid nooit gaat bereiken, simpelweg omdat er niet je voorkeuren of talenten liggen.

Na het invullen van de talentenanalyse ontvang je een helder en goed leesbaar rapport dat inzicht geeft in:

 • je drijfveren (behoeften), talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • effectief en te vermijden communicatiegedrag in relatie tot jou (door anderen)
 • je ideale werkomgeving (zodat drijfveren en talenten tot uiting kunnen komen)
 • de wijze waarop je graag door een leidinggevende wordt aangestuurd
 • suggesties voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • jouw persoonlijke leer- en ontwikkelstijl

In een terugkoppelingsgesprek bespreek je de rapportage met een van onze gecertificeerde consultants. De rapportage en het dit gesprek geven jou handvatten om sturing te geven aan je verdere ontwikkeling. Ook kunnen deze waardevolle input geven voor een POP-gesprek met je leidinggevende, een training of persoonlijke coaching.

Programma

 1. Talentenanalyse (1½ uur / online)
  Je vult online een vragenlijst met ruim 300 vragen in.
 2. Terugkoppelingsgesprek en rapport (2 uur)
  De talentenanalyse resulteert in een uitgebreide rapportage die inzicht geeft in jouw drijfveren (behoeften), talenten en hoe deze in je gedrag tot uiting komen. Aan de hand van deze rapportage hebben we een persoonlijk terugkoppelingsgesprek om de analyse door te spreken en te valideren. In een werkboek benoem je de persoonlijke doelen waarmee je aan de slag wilt gaan. Wil je extra begeleiding hierbij dan verwijzen we je naar: Coaching 'benut je talenten'

Voor wie

Je wilt weten wat jouw persoonlijke drijfveren en talenten zijn. Je bent leidinggevende en wilt de talenten van je team scherper in beeld krijgen. Bovendien hecht je waarde aan een wetenschappelijk valide en betrouwbare methode die in verschillende talen kan worden aangeboden.

Deelnemers ervaren de talentenanalyse als prettig, uitdagend en kloppend.

Locatie

De talentenanalyse vul je online thuis of op het werk in. Het terugkoppelingsgesprek vindt plaats op het kantoor van Human Empowerment in Nijmegen. In overleg kan dit gesprek eveneens plaatsvinden op een andere locatie.

Investering

De investering voor een Talentenanalyse is € 495,- ex. BTW per persoon. Je ontvangt een uitgebreide rapportage.

Optioneel:

 • een persoonlijk verslag van het terugkoppelingsgesprek: € 250 ex. BTW.
 • persoonlijke begeleiding om je talenten optimaal te benutten: Coaching 'benut je talenten'

Kwaliteitswaarborg

De online vragenlijsten van Human Empowerment worden begeleid door hiervoor opgeleide consultants met een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt, verschillende branches, organisaties en functies. De kwaliteit en integriteit worden gewaarborgd doordat wij de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) volgen. De deelnemer heeft altijd een terugkoppelingsgesprek over de rapportage. De opdrachtgever ontvangt de rapportage nadat de deelnemer hiermee akkoord is gegaan.

Maak een afspraak

Iedere vraag begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Bel of mail Roos Awater om
een afspraak te maken ([email protected] / 06 51 27 84 76). In dit gesprek
maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training, coaching of assessment op maat!

<< terug naar Assessment

 • Begeleiding tijdens het sollicitatietraject

  Juli 2019 - Johan is gestart als Analist bij een serviceorganisatie in de biogasmotorentechniek en vertelt over zijn sollicitatietraject:

  'De snelheid van handelen en de duidelijkheid waarmee het gepaard ging waren een verademing, niets was te veel. Dankzij de goede voorbereiding op het gesprek en de begeleiding tijdens het sollicitatietraject kwam ik goed beslagen ten ijs.´

  Lees meer...
 • Beveiliging van uw gegevens

  Bij Human Empowerment hechten we veel waarde aan veiligheid bij de verwerking van persoonsgegevens. De recruitmentsoftware waarmee wij werken is gecertificeerd voor ISO 27001:2013 Informatiebeveiliging. Het belang van informatiebeveiliging is mede door de AVG de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Met de ISO certificering zijn de interne procedures rondom informatiebeveiliging verder geformaliseerd en aangescherpt. Op basis van een audit door een onafhankelijke keuringsinstantie is vastgesteld dat de de juiste technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te kunnen garanderen.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'

Training & coaching

Training Coaching Talentenanalyse

Contact

Human Empowerment B.V.

Human Empowerment
Berg en Dalseweg 3
6521 JA Nijmegen
024 785 3954
[email protected]
www.human-empowerment.nl
LinkedIn
Contact