• Assessment

Competentie analyse


Dit assessment is een passende oplossing als je:

 • jouw talenten, drijfveren en ontwikkelpunten scherper in beeld wilt krijgen
 • daarnaast ook wilt weten welke competenties goed ontwikkeld zijn en welke je nog verder kunt ontwikkelen
 • inzicht wilt in de drijfveren, talenten én competenties van de mensen in je team zodat je meer uit je team kunt halen

Resultaten

In een Competentie analyse breng je in kaart hoe jij jezelf ziet met betrekking tot specifieke competenties. Daarnaast ontvang je feedback van andere stakeholders (leidinggevende, collega's, klanten en/of leveranciers). Zo kom je te weten hoe jouw gedrag door anderen wordt waargenomen, waar er verschillen zitten tussen de waarnemingen, waar jouw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen. Op basis van een Competentie analyse kun je concrete doelen stellen voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.

Als organisatie kun je een Competentie analyse gebruiken (MBO/HBO/WO):

 • om mensen te matchen aan functies, rollen, beroepen, opleidingen
 • als nulmeting om heel gericht aan de slag te gaan met persoonlijke- en teamontwikkeling
 • om tijd, geld en energie te investeren in ontwikkelactiviteiten waar mensen daadwerkelijk behoefte aan en talent voor hebben

Programma

 1. Competentieprofiel
  Een competentie analyse is altijd gebaseerd is op een competentieprofiel waarin een aantal competenties staan met bijbehorende gedragsvoorbeelden. Aan de hand van een handige tool bepalen we samen welke competenties en gedragsvoorbeelden relevant zijn.
 2. Talentenanalyse (1½ uur)
  Om inzicht te krijgen in jouw talenten en drijfveren vul je online een vragenlijst met ruim 300 vragen in.
 3. Terugkoppelingsgesprek talentenanalyse en rapport (2 uur)
  Dit resulteert in een rapportage die inzicht geeft in jouw drijfveren (behoeften), talenten en hoe deze in je gedrag tot uiting komen. Aan de hand van deze rapportage vindt een persoonlijk terugkoppelingsgesprek met de consultant van Human Empowerment plaats om de analyse door te spreken en te valideren.
 4. 360° feedback (1 uur)
  Vervolgens geef je jezelf feedback en ontvang je feedback van anderen aan de hand van een online vragenlijst met gedragsvoorbeelden. Deze vragenlijst is gebaseerd op het vooraf opgestelde competentieprofiel.
 5. Terugkoppelingsgesprek 360° feedback (1½ uur)
  In dit gesprek bespreek je de resultaten met de consultant van Human Empowerment en eventueel je leidinggevende (we spreken vooraf duidelijk af wie bij dit gesprek aanwezig is).
 6. Eindrapportage
  Na afloop van het traject ontvang je de rapportage en alleen met jouw toestemming wordt de rapportage aan een derde partij verstrekt.

Voor wie

Vanuit jouw behoefte aan persoonlijke ontwikkeling of loopbaanontwikkeling wil je weten wat jouw drijfveren, talenten en competentieszijn. Je bent leidinggevende en wilt de talenten, competenties en het ontwikkelpotentieel van je team scherper in beeld krijgen. Bovendien hecht je waarde aan wetenschappelijk valide en betrouwbare instrumenten die in verschillende talen kunnen worden aangeboden.

Locatie

De talentenanalyse vul je online thuis of op het werk in. Het terugkoppelingsgesprek vindt plaats op het kantoor van Human Empowerment in Nijmegen. In overleg kan dit gesprek eveneens plaatsvinden op een andere locatie.

Investering

De investering voor een Competentie analyse is € 795,- ex. BTW per persoon. Je ontvangt een uitgebreide rapportage.

Optioneel:

 • een persoonlijk verslag van de terugkoppelingsgesprekken: € 250,- ex. BTW.
 • persoonlijke begeleiding om je talenten optimaal te benutten: zie coaching

Kwaliteitswaarborg

De online vragenlijsten van Human Empowerment worden begeleid door hiervoor opgeleide consultants met een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt, verschillende branches, organisaties en functies. De kwaliteit en integriteit worden gewaarborgd doordat wij de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) volgen. De deelnemer heeft altijd een terugkoppelingsgesprek over de rapportage. De opdrachtgever ontvangt de rapportage nadat de deelnemer hiermee akkoord is gegaan.

Maak een afspraak

Iedere vraag begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Bel of mail Roos Awater om
een afspraak te maken ([email protected] / 06 51 27 84 76). In dit gesprek
maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training, coaching of assessment op maat!

<< terug naar Assessment

 • Begeleiding tijdens het sollicitatietraject

  Juli 2019 - Johan is gestart als Analist bij een serviceorganisatie in de biogasmotorentechniek en vertelt over zijn sollicitatietraject:

  'De snelheid van handelen en de duidelijkheid waarmee het gepaard ging waren een verademing, niets was te veel. Dankzij de goede voorbereiding op het gesprek en de begeleiding tijdens het sollicitatietraject kwam ik goed beslagen ten ijs.´

  Lees meer...
 • Beveiliging van uw gegevens

  Bij Human Empowerment hechten we veel waarde aan veiligheid bij de verwerking van persoonsgegevens. De recruitmentsoftware waarmee wij werken is gecertificeerd voor ISO 27001:2013 Informatiebeveiliging. Het belang van informatiebeveiliging is mede door de AVG de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Met de ISO certificering zijn de interne procedures rondom informatiebeveiliging verder geformaliseerd en aangescherpt. Op basis van een audit door een onafhankelijke keuringsinstantie is vastgesteld dat de de juiste technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te kunnen garanderen.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'

Training & coaching

Training Coaching Talentenanalyse

Contact

Human Empowerment B.V.

Human Empowerment
Berg en Dalseweg 3
6521 JA Nijmegen
024 785 3954
[email protected]
www.human-empowerment.nl
LinkedIn
Contact