• inzicht in vakkennis én competenties

Technisch assessment

Specifiek voor onze opdrachtgevers in de techniek hebben wij een technisch assessment ontwikkeld.

Een ´gewoon´ assessment geeft inzicht in talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Een technisch assessment is bovendien gericht op het in kaart brengen van vaktechnische kennis en vaardigheden (MBO niveau 3-4). Het geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Welke vaktechnische kennis en vaardigheden hebben we in huis?
 • Kan een technisch medewerker het (nieuwe) vereiste niveau aan?
 • Kunnen onze technici meegroeien in de ambities van de organisatie?
 • Kan een technicus de stap maken van uitvoerend naar beherend of leidinggevend?
 • Wat zijn de ontwikkelpunten en welke opleiding en ontwikkeling is nodig?

Het technisch assessment is geschikt voor diverse functies op MBO niveau 3-4: onderhoudsmonteur - storingsmonteur - service monteur - elektromonteur - technisch beheerder - installatietechnicus - gebouwenbeheerder -supervisor - teamleider.

Programma

De huidige markt stelt steeds hogere eisen aan de capaciteiten van mensen. Ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, de complexiteit van techniek neemt toe en steeds meer specialistische vakkennis is vereist. Om de eigen marktpositie te behouden en verstevigen, wilt u de kennis en professionaliteit in uw organisatie borgen en ontwikkelen. U wilt weten waar uw mensen op dit moment staan en welke investering in opleiding en ontwikkeling nodig is om de doelen van uw organisatie te kunnen realiseren.

Een technisch assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

 • toetsen van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden
 • meten van intellectuele capaciteiten
 • in kaart brengen van competenties
 • persoonlijke rapportage
 • terugkoppelingsgesprek

Voor ieder assessment wordt afgestemd welke competenties belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: initiatief nemen - samenwerken - plannen en organiseren - probleemanalyse - kwaliteitsgericht - klantgerichtheid - resultaten leveren - stressbestendigheid - leidinggeven - flexibiliteit.

Wilt u niet de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar alleen de talenten en competenties van uw technische mensen in kaart brengen? Lees meer over onze assessment programma´s.

Meer weten?

Iedere vraag begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Bel of mail Roos Awater om een afspraak te maken
(r.awater@human-empowerment.nl / 06 51 27 84 76). In dit gesprek maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training of coaching op maat!

<< terug naar Talent Empowerment

 • Begeleiding tijdens het sollicitatietraject

  Juli 2019 - Johan is gestart als Analist bij een serviceorganisatie in de biogasmotorentechniek en vertelt over zijn sollicitatietraject:

  'De snelheid van handelen en de duidelijkheid waarmee het gepaard ging waren een verademing, niets was te veel. Dankzij de goede voorbereiding op het gesprek en de begeleiding tijdens het sollicitatietraject kwam ik goed beslagen ten ijs.´

  Lees meer...
 • Beveiliging van uw gegevens

  Bij Human Empowerment hechten we veel waarde aan veiligheid bij de verwerking van persoonsgegevens. De recruitmentsoftware waarmee wij werken is gecertificeerd voor ISO 27001:2013 Informatiebeveiliging. Het belang van informatiebeveiliging is mede door de AVG de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Met de ISO certificering zijn de interne procedures rondom informatiebeveiliging verder geformaliseerd en aangescherpt. Op basis van een audit door een onafhankelijke keuringsinstantie is vastgesteld dat de de juiste technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te kunnen garanderen.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • ‘Meer dan alleen het invullen van een vacature'


  ‘Ik heb de samenwerking met Human Empowerment als zeer prettig ervaren. Emil en zijn team zijn erg professioneel en luisteren goed naar de wensen van de kandidaat.
  O
  ok nadat ik mijn contract had getekend, hebben we nog fijn contact gehad.'

  Zo beschrijft Koen, één van onze kandidaten (Sales Engineer) zijn ervaring. Lees meer ...

 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'