• Technisch assessment:
  inzicht in vakkennis én competenties

Technisch assessment

Specifiek voor onze opdrachtgevers in de techniek hebben wij een technisch assessment ontwikkeld.

Een ´gewoon´ assessment geeft inzicht in talenten, competenties en ontwikkelpotentieel. Een technisch assessment is bovendien gericht op het in kaart brengen van vaktechnische kennis en vaardigheden (MBO niveau 3-4). Het geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Welke vaktechnische kennis en vaardigheden hebben we in huis?
 • Kan een technisch medewerker het (nieuwe) vereiste niveau aan?
 • Kunnen onze technici meegroeien in de ambities van de organisatie?
 • Kan een technicus de stap maken van uitvoerend naar beherend of leidinggevend?
 • Wat zijn de ontwikkelpunten en welke opleiding en ontwikkeling is nodig?

Het technisch assessment is geschikt voor diverse functies op MBO niveau 3-4: onderhoudsmonteur - storingsmonteur - service monteur - elektromonteur - technisch beheerder - installatietechnicus - gebouwenbeheerder -supervisor - teamleider.

Programma

De huidige markt stelt steeds hogere eisen aan de capaciteiten van mensen. Ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, de complexiteit van techniek neemt toe en steeds meer specialistische vakkennis is vereist. Om de eigen marktpositie te behouden en verstevigen, wilt u de kennis en professionaliteit in uw organisatie borgen en ontwikkelen. U wilt weten waar uw mensen op dit moment staan en welke investering in opleiding en ontwikkeling nodig is om de doelen van uw organisatie te kunnen realiseren.

Een technisch assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

 • toetsen van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden
 • meten van intellectuele capaciteiten
 • in kaart brengen van competenties
 • persoonlijke rapportage
 • terugkoppelingsgesprek

Voor ieder assessment wordt afgestemd welke competenties belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: initiatief nemen - samenwerken - plannen en organiseren - probleemanalyse - kwaliteitsgericht - klantgerichtheid - resultaten leveren - stressbestendigheid - leidinggeven - flexibiliteit.

Wilt u niet de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar alleen de talenten en competenties van uw technische mensen in kaart brengen? Lees meer over onze assessment programma´s.

Maak een afspraak

Iedere vraag begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Bel of mail Roos Awater om een afspraak te maken
(r.awater@human-empowerment.nl / 06 51 27 84 76). In dit gesprek maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training of coaching op maat!

<< terug naar Talent Empowerment

 • Zo geef je leiding aan een innovatief team

  Als leidinggevende wil je de talenten in je team zo goed mogelijk benutten en dat is een mooie uitdaging! Als managementcoach is het mij, Roos Awater, in de afgelopen jaren opgevallen dat leidinggevenden hun eigen managers vaak als voorbeeld nemen (of juist niet). Daarom ben ik benieuwd naar de ‘best practices’ van leidinggevenden in succesvolle organisaties. Deze wil ik graag met jou delen.

  Lees hier een interview met Bram de Vrught, Business Unit Manager bij het
  succesvolle QING.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • ‘Als werkzoekende sta je centraal'


  ‘Als werkzoekende sta je bij Human Empowerment centraal. De consultants hebben mij goed voorbereid op mijn eerste gesprek bij de opdrachtgever en op alle stappen daarna.
  Ze stonden echt voor mij klaar.’

  Zo beschrijft Mohamed, één van onze kandidaten (Jr. Consultant Automatisering) zijn ervaring. Lees meer ...
 • 'Werken als consultant bij Human Empowerment'

  'Als Consultant bij Human Empowerment verdiep je je in branches, organisaties en mensen. Om te slagen heb je doorzettingsvermogen, commercieel & organisatie inzicht en een scherpe blik op persoonlijke drijfveren nodig. Je leert veel mensen kennen en krijgt continu de kans om je skills aan te scherpen en jezelf te verbeteren. Het is voor mij een zeer leerzame ervaring geweest, vooral de vaardigheid om scherpe vragen te stellen zal mij gedurende mijn hele carrière goed van pas komen!'
 • Technische vakkennis én personal skills meten

  Bent u op zoek naar een betrouwbare tool om de vakinhoudelijke kennis & vaardigheden, competenties en ontwikkelpunten van uw monteurs, technici of engineers in kaart te brengen? Human Empowerment heeft een Technisch Assessment ontwikkeld specifiek voor deze doelgroep. Na afloop weten u en uw medewerker precies waar verdere training, opleiding of begeleiding nodig is voor duurzame ontwikkeling. Lees meer...

  Bel voor een kennismakingsgesprek: 024-3650700.
 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'

Contact

Human Empowerment B.V.

Human Empowerment
Berg en Dalseweg 3
6521 JA Nijmegen
024 785 3954
info@human-empowerment.nl
www.human-empowerment.nl
LinkedIn