• Assessment

Competentie analyse


Dit assessment is een passende oplossing als je:

 • jouw talenten, drijfveren en ontwikkelpunten scherper in beeld wilt krijgen
 • daarnaast ook wilt weten welke competenties goed ontwikkeld zijn en welke je nog verder kunt ontwikkelen
 • inzicht wilt in de drijfveren, talenten én competenties van de mensen in je team zodat je meer uit je team kunt halen

Resultaten

In een Competentie analyse breng je in kaart hoe jij jezelf ziet met betrekking tot specifieke competenties. Daarnaast ontvang je feedback van andere stakeholders (leidinggevende, collega's, klanten en/of leveranciers). Zo kom je te weten hoe jouw gedrag door anderen wordt waargenomen, waar er verschillen zitten tussen de waarnemingen, waar jouw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen. Op basis van een Competentie analyse kun je concrete doelen stellen voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.

Als organisatie kun je een Competentie analyse gebruiken (MBO/HBO/WO):

 • om mensen te matchen aan functies, rollen, beroepen, opleidingen
 • als nulmeting om heel gericht aan de slag te gaan met persoonlijke- en teamontwikkeling
 • om tijd, geld en energie te investeren in ontwikkelactiviteiten waar mensen daadwerkelijk behoefte aan en talent voor hebben

Programma

 1. Competentieprofiel
  Een competentie analyse is altijd gebaseerd is op een competentieprofiel waarin een aantal competenties staan met bijbehorende gedragsvoorbeelden. Aan de hand van een handige tool bepalen we samen welke competenties en gedragsvoorbeelden relevant zijn.
 2. Talentenanalyse (1½ uur)
  Om inzicht te krijgen in jouw talenten en drijfveren vul je online een vragenlijst met ruim 300 vragen in.
 3. Terugkoppelingsgesprek talentenanalyse en rapport (2 uur)
  Dit resulteert in een rapportage die inzicht geeft in jouw drijfveren (behoeften), talenten en hoe deze in je gedrag tot uiting komen. Aan de hand van deze rapportage vindt een persoonlijk terugkoppelingsgesprek met de consultant van Human Empowerment plaats om de analyse door te spreken en te valideren.
 4. 360° feedback (1 uur)
  Vervolgens geef je jezelf feedback en ontvang je feedback van anderen aan de hand van een online vragenlijst met gedragsvoorbeelden. Deze vragenlijst is gebaseerd op het vooraf opgestelde competentieprofiel.
 5. Terugkoppelingsgesprek 360° feedback (1½ uur)
  In dit gesprek bespreek je de resultaten met de consultant van Human Empowerment en eventueel je leidinggevende (we spreken vooraf duidelijk af wie bij dit gesprek aanwezig is).
 6. Eindrapportage
  Na afloop van het traject ontvang je de rapportage en alleen met jouw toestemming wordt de rapportage aan een derde partij verstrekt.

Voor wie

Vanuit jouw behoefte aan persoonlijke ontwikkeling of loopbaanontwikkeling wil je weten wat jouw drijfveren, talenten en competentieszijn. Je bent leidinggevende en wilt de talenten, competenties en het ontwikkelpotentieel van je team scherper in beeld krijgen. Bovendien hecht je waarde aan wetenschappelijk valide en betrouwbare instrumenten die in verschillende talen kunnen worden aangeboden.

Locatie

De talentenanalyse vul je online thuis of op het werk in. Het terugkoppelingsgesprek vindt plaats op het kantoor van Human Empowerment in Nijmegen. In overleg kan dit gesprek eventueel plaatsvinden op een andere locatie.

Investering

De investering voor een Competentie analyse is € 795,- ex. BTW per persoon. Je ontvangt een uitgebreide rapportage.

Optioneel:

 • een persoonlijk verslag van de terugkoppelingsgesprekken: € 250,- ex. BTW.
 • persoonlijke begeleiding om je talenten optimaal te benutten: zie coaching

Maak een afspraak

Iedere vraag begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Bel of mail Roos Awater om
een afspraak te maken (r.awater@human-empowerment.nl / 06 51 27 84 76). In dit gesprek
maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training, coaching of assessment op maat!

<< terug naar Assessment

 • Zo geef je leiding aan een innovatief team

  Als leidinggevende wil je de talenten in je team zo goed mogelijk benutten en dat is een mooie uitdaging! Als managementcoach is het mij, Roos Awater, in de afgelopen jaren opgevallen dat leidinggevenden hun eigen managers vaak als voorbeeld nemen (of juist niet). Daarom ben ik benieuwd naar de ‘best practices’ van leidinggevenden in succesvolle organisaties. Deze wil ik graag met jou delen.

  Lees hier een interview met Bram de Vrught, Business Unit Manager bij het
  succesvolle QING.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • ‘Als werkzoekende sta je centraal'


  ‘Als werkzoekende sta je bij Human Empowerment centraal. De consultants hebben mij goed voorbereid op mijn eerste gesprek bij de opdrachtgever en op alle stappen daarna.
  Ze stonden echt voor mij klaar.’

  Zo beschrijft Mohamed, één van onze kandidaten (Jr. Consultant Automatisering) zijn ervaring. Lees meer ...
 • 'Werken als consultant bij Human Empowerment'

  'Als Consultant bij Human Empowerment verdiep je je in branches, organisaties en mensen. Om te slagen heb je doorzettingsvermogen, commercieel & organisatie inzicht en een scherpe blik op persoonlijke drijfveren nodig. Je leert veel mensen kennen en krijgt continu de kans om je skills aan te scherpen en jezelf te verbeteren. Het is voor mij een zeer leerzame ervaring geweest, vooral de vaardigheid om scherpe vragen te stellen zal mij gedurende mijn hele carrière goed van pas komen!'
 • Technische vakkennis én personal skills meten

  Bent u op zoek naar een betrouwbare tool om de vakinhoudelijke kennis & vaardigheden, competenties en ontwikkelpunten van uw monteurs, technici of engineers in kaart te brengen? Human Empowerment heeft een Technisch Assessment ontwikkeld specifiek voor deze doelgroep. Na afloop weten u en uw medewerker precies waar verdere training, opleiding of begeleiding nodig is voor duurzame ontwikkeling. Lees meer...

  Bel voor een kennismakingsgesprek: 024-3650700.
 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'

Contact

Human Empowerment B.V.

Human Empowerment
Berg en Dalseweg 3
6521 JA Nijmegen
024 785 3954
info@human-empowerment.nl
www.human-empowerment.nl
LinkedIn