• Coaching

Expert in gesprekken

De afgelopen jaren heb je de nodige ‘vlieguren’ gemaakt in het voeren van gesprekken. Je vindt het belangrijk dat anderen jou zien als een professionele gesprekspartner en bent tevreden over de successen die je behaalt. Doorgaans ervaar je weinig problemen, maar bij bepaalde gesprekken of klanten heb je het gevoel dat je er meer rendement uit kunt halen. Je bent toe aan een volgende stap en wilt je gesprekken naar een hoger niveau brengen.

Resultaten

Deze coaching gaat een stap verder en begeleidt jou om gesprekken op hoog niveau te kunnen voeren:

 • je komt sneller ‘tot de kern’ in je gesprekken en neemt (nog) meer de regie
 • je voelt je zelfverzekerder en ervaart tegelijkertijd meer rust en verbinding
 • je bent je in je gesprekken meer bewust van de emoties en onderliggende processen die spelen bij jezelf en de ander
 • ook in lastige gesprekken blijf je meer jezelf, waardoor je meer vertrouwen uitstraalt

Kortom: doordat je zelfbewuster bent, gaat het adviseren gemakkelijker en bereik je meer.

Programma

Een groot deel van wat zich afspeelt in je gesprekken met anderen is non-verbaal en onbewust. We noemen dit ook wel de ´onderstroom´ in gesprekken. Onderstroom heeft betrekking op gedachten en emoties die niet worden uitgesproken, verborgen agenda’s. In deze individuele en persoonlijke coaching leer je deze onderstroom te ‘zien’ en vergroot je je impact. Haal 2x meer uit je gesprekken en laat je hierin begeleiden door 3 topcoaches: Nancy Tromp, Walter Fauser en Roos Awater. Alledrie hebben zij hun roots in de commercie en zij coachen ieder vanuit hun eigen specialisme. In een periode van 4-6 maanden doorloop je het volgende individuele programma:

1) Non-verbale video analyse
In de gesprekken die we voeren weten wij niet hoe ons gezicht ‘staat’ en wat wij non-verbaal uitstralen. Tijdens de video analyse van 2 uur met Nancy Tromp van Purple-id krijg je letterlijk zicht op je eigen non-verbale uitstraling: je zichtbare kwaliteiten, je ‘non-verbale lekjes’ en je ontwikkelpunten. Tijdens deze sessie wordt een kort interview opgenomen op video. Daarna worden beelden nabesproken en van betekenis voorzien. Onderwerpen die besproken worden, zijn de balans tussen de linker- en de rechterkant van het gezicht, verborgen emoties en micromovements. De video analyse geeft informatie over uitstraling en gedrag waar je je niet altijd bewust van bent. De kracht van de video analyse is dat vooral wordt geanalyseerd waar bepaald gedrag vandaan komt om zo ook op langere termijn veranderingen te kunnen realiseren.

2) Inzicht in jouw onbewuste gevoelens
Een individuele coaching aan de hand van de Zelfkennismethode (ZKM) met Roos Awater van Human Empowerment. Tijdens deze sessie van 2 uur staan jouw dagelijkse praktijkervaringen centraal en zoom je in op concrete gesprekken. Je wordt je bewust van de gevoelens die onbewust spelen, zoals zelfverzekerdheid, verbondenheid, krachtigheid, irritatie of vertrouwen. Op basis hiervan krijg je inzicht in het gedrag dat jij laat zien in de communicatie met anderen.

3) Online training HEM (Houding, Emoties, Micromovements) en het bijbehorende e-book
In deze training (3x 1 uur) leer je lichaamstaal begrijpen, vergroot je het begrip voor anderen en verbeter je het contact. De online training HEM is de meest complete online training op het gebied van non-verbale communicatie. De training biedt een methode om systematisch non-verbale signalen waar te nemen, te begrijpen en daar effectief op in te spelen. De theorie binnen HEM wordt afgewisseld met pakkende foto’s en filmpjes. Deze training leert je om non-verbale signalen van anderen te zien, interpreteren en effectief daarop in te spelen. Essentieel omdat een klant niet altijd het achterste van zijn tong laat zien, maar wel veel gedachten en emoties heeft. Juist het bespreekbaar maken van deze gedachten en emoties kan het verschil maken bij het binnenhalen van een opdracht of het oplossen van een conflict.

4) Gesprekscoaching
Op basis van de inzichten die je hebt opgedaan tijdens de video-analyse, ZKM coaching en online training HEM, ga je doelen stellen. In een periode van 2 maanden krijg je 3 coachingsgesprekken van ieder 2 uur. Onder begeleiding van een van de coaches ga je aan de slag met jouw nieuwe inzichten en krijg je praktische tips aangereikt. In deze fase ga je gericht oefenen in de praktijk, reflecteren op je gesprekken en opdrachten uitvoeren. Dit alles gericht op het bereiken van je (zakelijke) doelen.

5) Image coaching
In het contact met anderen is een goede persoonlijke presentatie belangrijk. Met je houding, gedrag en uiterlijk kun je je impact vergroten. In twee sessies van 2 uur geeft ‘Indrukmaker’ Walter Fauser van Onder de Indruk je persoonlijk advies over jouw presentatie. Op basis van wat jij graag wilt uitstralen en welke boodschap je vertelt, ontvang je positieve feedback op hoe je overkomt. Samen onderzoek je welke middelen je zou kunnen toepassen om je presentatie en profilering aan te scherpen. Je krijgt advies over zakelijke omgangsvormen, kledingetiketten, dresscodes, do’s en dont’s in het zakelijke contact en praktische tips. En dat alles afgestemd op jouw specifieke doelgroep of klantengroep. Het resultaat is een persoonlijke presentatie die jou ondersteunt bij het bereiken van je doelen.

Voor wie

Je bent een professional (HBO/WO) die ernaar streeft om op een hoog niveau gesprekken te voeren. Je bent bijvoorbeeld een adviseur, consultant, sales engineer, accountmanager, key accountmanager, (sales) manager, bestuurder of directeur. In je huidige functie heb je geregeld direct klantcontact of voer je gesprekken op een hoog niveau en je beheerst de basisvaardigheden voor een goed gesprek. Het programma kan eveneens in-company worden aangeboden, waarbij teamtraining en individuele coachingsgesprekken elkaar afwisselen.

Locatie

De coaching vindt in overleg plaats in Nijmegen en/of Hilversum.

Investering

De investering voor de coaching 'Expert in gesprekken' is € 2450,- ex BTW. Dit bedrag is inclusief:

 • intake gesprek (vrijblijvend en kosteloos)
 • non-verbale videoanalyse (1 individuele sessie van 2 uur)
 • korte ZKM coaching en rapportage (1 individuele sessie van 2 uur)
 • online training HEM (Houding, Emoties, Micromovements) en bijbehorende e-book
 • gesprekscoaching (3 individuele gesprekken van 2 uur)
 • imago coaching (2 individuele sessies van 2 uur)
 • werkboek met opdrachten en oefeningen
 • e-coaching gedurende de looptijd van het programma (ca. 4-6 maanden)

Maak een afspraak

Iedere vraag begint met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Bel of mail Roos Awater om
een afspraak te maken (r.awater@human-empowerment.nl / 06 51 27 84 76). In dit gesprek
maken we kennis en brengen we jouw vraag in kaart.

Bekijk ons aanbod of maak een afspraak voor een training, coaching of assessment op maat!

<< ga naar coaching

 • Zo geef je leiding aan een innovatief team

  Als leidinggevende wil je de talenten in je team zo goed mogelijk benutten en dat is een mooie uitdaging! Als managementcoach is het mij, Roos Awater, in de afgelopen jaren opgevallen dat leidinggevenden hun eigen managers vaak als voorbeeld nemen (of juist niet). Daarom ben ik benieuwd naar de ‘best practices’ van leidinggevenden in succesvolle organisaties. Deze wil ik graag met jou delen.

  Lees hier een interview met Bram de Vrught, Business Unit Manager bij het
  succesvolle QING.
 • Communicatieve vaardigheden voor technici

  Laatst vertelde de operations manager van een bedrijf in de machinebouw ons:
  “Medewerkers in onze organisatie hebben vooral interesse in het oplossen van technische problemen. Toch hechten klanten steeds meer waarde aan professionele communicatie. En samenwerken met collega’s zorgt voor een afdeling die beter loopt.”

  Human Empowerment helpt om die vaardigheden aan te scherpen: lees meer ...
 • ‘Als werkzoekende sta je centraal'


  ‘Als werkzoekende sta je bij Human Empowerment centraal. De consultants hebben mij goed voorbereid op mijn eerste gesprek bij de opdrachtgever en op alle stappen daarna.
  Ze stonden echt voor mij klaar.’

  Zo beschrijft Mohamed, één van onze kandidaten (Jr. Consultant Automatisering) zijn ervaring. Lees meer ...
 • 'Werken als consultant bij Human Empowerment'

  'Als Consultant bij Human Empowerment verdiep je je in branches, organisaties en mensen. Om te slagen heb je doorzettingsvermogen, commercieel & organisatie inzicht en een scherpe blik op persoonlijke drijfveren nodig. Je leert veel mensen kennen en krijgt continu de kans om je skills aan te scherpen en jezelf te verbeteren. Het is voor mij een zeer leerzame ervaring geweest, vooral de vaardigheid om scherpe vragen te stellen zal mij gedurende mijn hele carrière goed van pas komen!'
 • Technische vakkennis én personal skills meten

  Bent u op zoek naar een betrouwbare tool om de vakinhoudelijke kennis & vaardigheden, competenties en ontwikkelpunten van uw monteurs, technici of engineers in kaart te brengen? Human Empowerment heeft een Technisch Assessment ontwikkeld specifiek voor deze doelgroep. Na afloop weten u en uw medewerker precies waar verdere training, opleiding of begeleiding nodig is voor duurzame ontwikkeling. Lees meer...

  Bel voor een kennismakingsgesprek: 024-3650700.
 • Gedetacheerd? Wij investeren in jouw talent.

  Als je gedetacheerd bent via Human Empowerment, bieden wij je de mogelijkheid om jezelf continu te ontwikkelen en stappen te zetten in je loopbaan. Een van onze gedetacheerden heeft bijvoorbeeld gekozen voor Talent coaching:

  'Het is fijn om even stil te staan bij dagelijkse praktijksituaties. Zo weet je de volgende keer beter hoe je anders kunt reageren. Ik heb veel praktische tips ontvangen die ik goed kan gebruiken in mijn werk als teamleider.'

Contact

Human Empowerment B.V.

Human Empowerment
Berg en Dalseweg 3
6521 JA Nijmegen
024 785 3954
info@human-empowerment.nl
www.human-empowerment.nl
LinkedIn